Alternatief voor Mailchimp

Email marketing, bloggen, campagne voeren, follow-ups, je content delen, inschrijvingen beheren. Het hoort er allemaal bij tegenwoordig. Ook voor de kleine ondernemer, misschien juist voor de kleine ondernemer. Des te meer controle je hebt over je funnels en des te meer automatiseringen je hebt, des te efficiënter je de boodschap kan overbrengen en omzet kan binnenstromen. Er zijn echt 1001 tools die je hierbij kunnen helpen, maar waar ik zelf meestal niet zo’n fan van ben is allemaal losse tools nodig hebben. Een all-in-one zou fantastisch zijn, maar ook meestal niet realistisch. No-code tools zijn vaak gespecialiseerd, waardoor ze ook zo ontzettend goed zijn in wat ze aanbieden. Die focus zie je terug.

Voor e-mail marketing doeleinden was ik daarom altijd erg te spreken over Revue, dat later door Twitter werd overgenomen en kort na de overname door Musk de nek om werd gedraaid. Ik stapte over op Mailchimp. Puur omdat ik daar al eens eerder mee had gewerkt. Wat echt een prima tool is natuurlijk, maar mocht je op zoek zijn naar een goed alternatief voor Mailchimp dan heb ik er een voor je.

MailerLite: email, landingspagina’s en
online producten verkopen

Meestal word je enthousiast van een product of dienst die net wat meer levert dan je gewend bent. En wanneer er een goede prijs tegenover staat. Dat is vrij zeldzaam. Vaak is de perceptie al gauw dat iets heel duur is en ben je meer met de kosten bezig dan met wat het product je oplevert. Bij MailerLite had ik eigenlijk direct het tegenovergestelde. Uiteraard zitten er een hoop mooie features achter de paywall, maar dat is prima. Voor niets gaat de zon op. Toch kan je heel lang gratis uit de voeten met MailerLite en als je wat meer tractie hebt of het er allemaal wat beter uit wil laten zien dan begin je met betalen. Vanaf €110 per jaar heb je al een goede basis staan om een online business te draaien op MailerLite. In combinatie met Stripe maak je van deze twee SaaS tools een powerhouse.

Heb je een nieuwsbrief? Wil je deze voor een deel monetizen, of een blog draaien die automatisch de juiste segmenten van je abonnees mailt? Verkoop je een product of heb je een specifieke aanbieding voor je lezers? Het is allemaal op klik-afstand geregeld in MailerLite. In een super clean overzicht. En dat maakte mij enthousiast. Want wat ik zelf graag doe is landingspagina’s opzetten en producten alvast marketen nog voor het product er is. Zo kan je alvast nagaan of er überhaupt een markt is. Geen grote investeringen vooraf. Soms heb ik een tijdelijk product te koop of een limited edition en dan is een verkooppagina zo in elkaar geklikt via dezelfde omgeving als waar ik alles draai. Dat maakt MailerLite in combinatie met Stripe echt een aanrader.

Het hebben van geïntegreerde landingspagina's en de mogelijkheid om online producten te verkopen, maakt MailerLite echt heel nice. Als je een nieuwsbrief hebt en deze wilt monetizen, of als je een blog runt en specifieke aanbiedingen wilt doen aan je lezers, dan is dit platform een uitstekende keuze. Het is Substack, Ghost.org, Wordpress en Mailchimp in één.

Koppelen met je favoriete e-commerce platform

Email automations zijn heel belangrijk en nuttig voor je webshop. MailerLite koppelt met Shopify, Woocommerce, PayPal, Stripe, Prestashop, Gumroad en nog veel meer e-commerce platformen. Blijf in contact met je klanten en zet geautomatiseerde e-commerce campagnes op om nieuwe producten te promoten en verloren verkopen terug te winnen. Een van de sleutels tot succesvolle e-mailmarketing is het verzenden van relevante inhoud naar de juiste doelgroep. MailerLite biedt uitstekende segmentatie mogelijkheden, waarmee je je abonnees kunt verdelen op basis van verschillende criteria, zoals demografische gegevens, aankoopgeschiedenis, locatie en gedrag. Hierdoor kun je gerichte campagnes maken die betere resultaten opleveren.

Hier ligt niet mijn expertise, maar ik kan me heel goed voorstellen dat een heel groot deel van die mogelijkheden onder één dak in één dienst hebben heel waardevol is. Zeker omdat je op verschillende manieren je omzet kan stuwen én meten.

Voor Nordgard is het gebruik van MailerLite erg fijn omdat we onze limited edition producten en event tickets eenvoudig kunnen verkopen via in de nieuwsbrief geïntegreerde tooling. En we kunnen eenvoudig in contact blijven met onze community, via diezelfde tooling. En omdat we Stripe als basis gebruiken voor zowel de coworkingspace, community lidmaatschap en onze productverkoop integreert het naadloos. Alles op één plek, waardoor de boekhouding en cashflow een stuk simpeler in beheer wordt. Door over te stappen van Mailchimp naar MailerLite en deze naadloze ervaring, ervaar ik email marketing, productverkoop, wachtlijst inschrijvingen e.d. als heel prettig en succesvol.

Meer informatie over MailerLite 🔥

Zoek je een alternatief voor
Mailchimp of ActiveCampaign?

MailerLite is een van de beste opties 👇

Naar MailerLite